• وبلاگ : صوفيان رند
  • يادداشت : سماع قسمت دوم
  • نظرات : 1 خصوصي ، 25 عمومي
  • درب کنسرو بازکن برقی

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
       1   2      >
     

    در برابر گسترش ايدز پيشگام شو

    کاندومهاي جديد Hot و Life، جديدترين محصولات Apple condom ميباشد که باعث تاخير در انزال شده و مدت نزديکي با همسر را افزايش ميدهد، همراه با اين کاندوم کرم تاخيري جهت استفاده آقايان و ژل روان کننده مخصوص بانوان قرار داده شده است.

    استفاده از اين کاندوم مناسب زوجهاي جوان و نو عروسان جهت تنظيم زمان بارداري ميباشد.

    + خردگرا 
    عزيز جون هر طور که ميتوني ويا ميتونيد سريال روشنتر از خاموشي را گير بياريد و تماشا کنيد (سرگذشت ملاصدرا)انموقع ميفهميد چرا از نمايشش جلوگيري کردند و متوجه ميشويد اين روحانيت چه مار غاشيه اي است.و تصوف را بهتر خواهيد شناخت
    + جعفر 

    انجمن همجنس بازان ايران افتتاح گرديد

    مدير مسئول:

    صابر قدسي

    صابر قدسي هستم از گناباد يعني گنابادي بودم

    اولش بعد گند زدم رفتم اهل نور از توابع همدان شدم

    راستش مدتي هم از مكارم از توابع شيراز شدم

    اما الان اين انجمن رو تاسيس كردم كه همهء اهل

    حال كه از جنس خودم هستند بيان تو

    < language=java> عشق مجازي (3) در وبلاگ پاسخ به صوفي
    Pasokhbesufi.blogfa.com

    خواندن اين مطالب براي افراد رير 18 سال توصيه نمي شود.

    < language=java>

    عشق مجازي (1) در وبلاگ پاسخ به صوفي

    Pasokhbesufi.blogfa.com

    خواندن اين مطالب براي افراد رير 18 سال توصيه نمي شود.

    + محمود 
    امام صادق (ع): در كلام خداوند است كه آنچه خدا بر مردم گشايشي فرستد. كسي نمي‌تواند جلوي آن را بگيرد.(ما يفتح الله للناس من رحمه فلا ممسك لها) سپس امام صادق (ع) مي فرمايند: منه المتعه يكي از آنها صيغه كردن است.
    مستدرك الوسائل ج14

    *صالح بن عقبه از پدرش نقل مي كند: به امام صادق (ع) گفتم: آيا متعه (ازدواج موقت) ثواب هم دارد؟ فرمودند: «اگر شخص متعه كننده با اين كار رضايت خداوند و مخالفت منكران اين كار را خواسته باشد. خداوند براي هر كلنمه‌اي كه با متعه صحبت مي‌كند. يك حسنه برايش ثبت مي‌‌شود و در هنگام غسل خداوند به اندازه آبي كه از موهايش مي‌گذرد گناه او را پاك مي‌كند» پرسيد: به اندازه موهايش؟ فرمودند «آري به اندازه موهايش». شهوت مقدس
    وسائل ج 14/لئاليج3/من لايحضر ج3

    *امام صادق(ع): هنگامي كه پيامبر (ص) به معراج رفت فرمود: جبرئيل نزد من آمده و گفت : اي محمد (ص) خداوند تبارك و تعالي مي‌فرمايد: من گناهان زناني را كه از امت تو متعه شوند بخشيدم.
    رسائل ج14/لئاليج3/من لايحضر ج3

    *انجام دهندگان متعه هنگامي كه غسل را تمام كردند خداوند از هر قطره آبي كه از او فرو مي‌ريزد. يك فرشته مي‌سازد كه تا روز قيامت خداوند را تسبيح و تقديس مي‌نمايد و ثواب آن را به غسل كننده مي دهد.
    لئالي ج3 ص243

    *در خلاصه الاخبار از پيامبر اكرم (ص) نقل شده كه يك روز به يارانش فرمود: «برادرم جبرئيل از پروردگارم برايم هديه‌اي آورد كه خداوند به هيچ يك از پيامبران پيش از من هديه نكرده بود و آن متعه زنان است.
    لئالي ج3 ص243

    *پيامبر اكرم (ص): هر كس يكبار در زندگي خود كند درجه‌اش به مانند درجه حسن مجتبي (ع) خواهد بود و هر كس دوبار متعه كند درجه‌اش به مانند حسين سيدالشهدا (ع) خواهد بود و هر كس سه بار اين كار را انجام دهد به درجه علي مرتضي (ع) نائل مي‌آيد و هر كس چهار بار متعه بگيرد درجه‌اش همانند من خواهد بود.
    لئالي الاخيار ج3 ص243

    *پيامبر اكرم (ص): دو نفري كه ازدواج موقت مي نمايند هنگامي كه با هم صحبت مي‌كنند كلام آنها تسبيح خداوند است و هنگامي كه دست همديگر را گرفتند گناهانشان از ميان انگشتانشان فرو مي ريزد. هنگامي كه يكي از انها ديگري را مي‌بوسد خداوند براي هر بوسه ثواب يك حج و عمره را مي‌دهد و هنگامي كه از هم جدا مي‌شوند خداوند براي هر دوي آنان به هر لذت و شهوتي كه برده‌اند حسنه‌اي به بزرگي كوه‌هاي بسيار بلند در نامه عملشان مي‌نويسد و هنگامي كه بلند شده و غسل كردند خداوند گناهان آنان را مي‌بخشد وآبي بر مويي از موهايشان مرور نمي‌كند مگر اينكه خداوند براي هر يك از آنها ده ثواب نوشته و ده گناه محو كرده و ده درجه بالا مي‌برد.

    پس پيامبر (ص) فرمودند: و براي هر كسي كه پيوند بين آنها را ايجاد كرده باشد همين ثواب‌ها خواهد بود و در ادامه فرمودند يك درهم (خرج براي) متعه از هزار درهم كه در راه خدا خرج شود برتر است به خدا سوگند كه متعه برتر است و آن چيزي است كه قران درباره آن سخن گفته و سنت بر آن جاري شده است.
    لئالي الاخيارج1 ص244

    *پيامبر اكرم (ص): لعنت و فرشتگان و همه مردم بر استمناگر و لواط كننده‌گان باد.
    ميزان الحكمه ج8 ص539

    + محمود 
    امام رضا (ع): اگر سزاوار بود شخصي دوبار رجم و سنگسار گردد. حق همين لواط‌ كننده‌گان است. و اگر كسي لواط كند عقاب آن اين است كه او بسوزانند يا كه ديوار بر سرش خراب كنند يا يك ضربه شمشير به او بزنند و در قيامت شخص لواط كننده را بر كناره بالاي جهنم آويزان مي‌كنند.
    مستدرك الوسائل ج18 ص82

    *رسول خدا(ص): استمنا كننده با دست ملعون است.
    ميزان الحكمه ج9 ص222

    *امام صادق (ع): نظر كردن تيري از تيرهاي زهرآلود شيطان است و هركه نظر حرامي را براي خدا نه براي غير او ترك كند، حق تعالي ايماني به او كرانت مي‌فرمايد كه طعم و لذت آن ايمان را بچشد.
    گزيده عين الحياه- محمد اسفندياري

    *امام باقر (ع): كدام عبادت از عفت شكم و فرج بهتر است؟

    *امام باقر (ع): ايمان ندارد هر كس حيا ندارد.
    ميزان الحكمه

    *پيامبر اعظم (ص): هر كه يكبار متعه كند ايمن شود از خشم خداي تعالي و هر كه دوبار متعه كند با نيكوكاران محشور شود و هر كه سه بار متعه كند در درجه روضه جنان (باغ بهشت) با من خواهد بود.

    *از سلمان فارسي و مقداد و عمار ياسر رضوان الله عليهم اجمعين مرويست رسول خدا (ص) فرمودند: هر گاه مردي با متعه خود بنشيند فرشته‌اي بر ايشان نازل مي‌شود و ايشان را پاسباني مي‌كند تا اينكه از آن مجلس برخيزند و حق تعالي به فرشتگان مي‌گويد: نظر كنيد به اين دو بنده من و گواه باشيد كه من ايشان را آمرزيدم. پس اميرالمومنين (ع) برخواست و گفت: يا رسول الله! چيست جزاي (پاداش) كسي كه در اين باب سعي كند؟ (يعني واسطه شود)
    فرمود: براي او ثواب مرد متعه كننده و زن متعه شوند است يا علي! متمتع و ممتمتعه از غسل فارغ شوند. به هر قطره كه آب از بدن آنها مي‌چكد حق تعالي ملك و فرشته‌اي بيافريند كه تسبيح و تقدس خداي سبحان كننده و ثواب آن را براي آن دو نفر غسل كنده باشد. يا علي! هر كه اين سنت را سبك گيرد و آنرا احيا نكند او از امت من و از شيعه تو نمي باشد و من از او بيزارم.نسيمي از بوستان دوست ص380


    *اباب بن تغلب از امام صادق (ع) سوال مي كند: اگر زن زيبايي ديده شود كه راضي به ازدواج موقت باشد؛ ولي معلوم نيست شوهر دارد يا نه چه بايد كرد؟ حضرت فرمودند: لازم نيست تحقيق كني حرف او كه مي‌گويد شوهر ندارم براي تو كافي است.
    كتاب متعه شيخ مفيد حديث 37

    *امام صادق(ع): سخت ترين مردم جهت عذاب در قيامت زناكارانند.
    ثواب الاعمال ص600

    *در روايات فراواني داريم كه زنا موجب از بين رفتن نورانيت صورت، فقر، مرگ زود رس، خشم خدا، دشواري حساب قيامت، جاودانگي در آتش، مرگ ناگهاني، حبس رزق و آشكار شدن زلزله مي‌شود.
    بحارالانوار ج 76

    *پيامبر اكرم (ص): ان محرم الحلال كمحلل الحرام؛ آنكه حلال را حرام مي‌كند مانند كسي كه حرام را حلال مي كند.
    نهج‌الفصاحه ص208

    *عمربن خطال خليفه... مي‌گويد: دو متعه كه در زمان رسول خدا حلال بودند و من از آن دو نهي كردم! و هر كس مرتكب آن دو شود او را عقاب مي كنم! (در جايي ديگر مي‌گويد سنگسارش مي‌كنم).
    الغدير ج6 ص213

    *رسول خدا (ص): بعثت بالحنيفيه السمحه و من خلف سنتي فليس مني. من ديني آسان و ساده آورده‌ام و هر كه با روش من مخالفت كند از من نيست.
    حديث1092 نهج الفصاحه

    *پيامبر اسلام (ص): ما من عبد استحيا من الحلال الا ابتلاه الله بالحرام؛ هر كه از حلال شرم كند خدا وي را به حرام مبتلا كند.
    نهج الفصاحه ص208

    + محمود 
    امام صادق (ع): زماني كه مردي به زور از زني كام بگيرد. يك ضربه با شمشير به او زده مي‌شود خواه با آن بميرد يا زنده بماند.
    ميزان الحكمه ج4 ص243
    *از امام سوال شد اگر مردي زني را به زور وادار به زنا كند، حد (عقوبت شرعي) آن چقدر است؟
    حضرت فرمود : اين مرد كشته شود خواه همسر داشته يا نداشته باشد.
    ميزان الحكمه ج4 ص243
    *رسول خدا (ص): اگر زني كه شوهر دارد زنا و فسا كند در روز قيامت از آلت تناسلي زن و مرد چرك و خون آبه متعفني جوشان خواهد بود كه تا 500 سال اهل جهنم از بوي بد آن در عذاب و رنج هستند اينان شديدترين عذاب را متحمل مي‌شوند.
    خدا با آنها سخن نمي‌گويد و آنها را از گناه پاكيزه نمي‌كند و براي آنها شديدترين عذاب‌ها را مهيا كرده است.
    ميزان الحكمه ص235

    *مطابق روايت انوار المجالس حضرت صادق (ع) فرمود: كه متعه كردن در دين ما و دين پدران ما است. پس هر كس آنرا انكار كند به تحقيق كه انكار كرده است دين ما را و به دين غير ما معتقد شده است.
    روايت ديگري از معصومين (ع) است كه فرمود: هيچ زني نيست كه به او پيشنهاد متعه كند و قبول نكند و منكر شود الا آنكه حقتعالي بردارد از گردن آن زن رشته ايمان را و محشور كند او را با اهل تابوت جهنم (بدترين عذاب را اهل تابوت جهنم دارند) و هر زني كه متعه شود و تابع سنت رسول خدا (ص) گردد و با فاطمه زهرا (س) در قصر جنت در همسايگي پيغمبر (ص) محشور شود.
    رسول خدا (ص): هر كس يكبار متعه كند يك سوم او از آتش جهنم آزاد مي‌شود و هر كس دوبار متعه كند دو سوم او از آتش جهنم آزاد مي‌شود و هر كس سه بار متعه كند تمام بدن او از آتش جهنم آزاد مي‌شود.

    *از امام صادق (ع) سوال شد آيا رسول خدا متعه كرد؟ فرمود : آري.

    *روايت است كه: ان المومن لا يكمل حتي يتمتع؛ مومن كامل نمي‌شود تا اينكه متعه انجام دهد.
    من لايحضر ج3/وسائل ج140

    *هشام بن سالم از امام جعفر صادق (ع) نقل مي‌كند كه آن حضرت فرمودند: مستحب است كه مرد متعه كند و براي مردان شما دوست ندارم كه از دنيا بدون اينكه حتي يكبار متعه كرده باشند.

    وسائل ج14 باب 2 حديث7
    *ابو بصير مي‌گويد بر امام جعفر صادق (ع) وارد شدم او به من فرمود: اي بومحمد! آيا از هنگامي كه نزد خانواده‌ات خارج شده‌اي متعه كرده‌اي؟ گفتم : نه فرمودند: چرا؟ گفتم: به اندازه كافي توانايي مالي ندارم. حضرت دستور دادند يك دينار به من بدهند و فرمودند : تو را قسم مي‌دهم كه به خانه نروي مگر اينكه اين كار را انجام دهي.
    وسائل ج14 باب 2 حديث140

    *امام كاظم (ع): زياده روي در متعه نكنيد و سنت را بر پا نگهداريد و آن شما را از همسرانتان باز ندارد و موجب عصبانيت آنها و انكار حق توسط آنها نشويد تا به امر كنندگان بر اين كار لعنت بفرستد.
    كتاب متعه شيخ مفيد ص 34

    *زراره بن اعين از امام باقر (ع) نقل مي‌كند كهع : سرگرمي مومن در سه كار است: 1متعه زنان، 2شوخي با دوستان و برادران، 3نماز شب.
    ازدواج موقت- نياز امروز- عباس زاده

    *جميل بن صالح مي‌گويد: بعضي از شيعيان امام صادق (ع) عرض كردند: چيزهايي (شك و شبهه يا اذيت و آزار مردم يا ترس از مخالفين) از متعه به ما رسيده است و ما سوگند خورده‌ايم كه هرگز متعه نگريم. امام به ايشان فرمودند: اگر شما اطاعت خدا را نكنيد درحقيقت معصيت كرده‌ايد.
    وسائل ج14 باب 3 حديث2

    *امام صادق (ع): از ما نيست كسي كه به رجعت ما معتقد نباشد و متعه را حلال نداند.
    فروغ كافي ص7

    + محمود 

    *زراره بن اعين از امام باقر (ع) نقل مي‌كند كهع : سرگرمي مومن در سه كار است: 1متعه زنان، 2شوخي با دوستان و برادران، 3نماز شب.
    ازدواج موقت- نياز امروز- عباس زاده

    *جميل بن صالح مي‌گويد: بعضي از شيعيان امام صادق (ع) عرض كردند: چيزهايي (شك و شبهه يا اذيت و آزار مردم يا ترس از مخالفين) از متعه به ما رسيده است و ما سوگند خورده‌ايم كه هرگز متعه نگريم. امام به ايشان فرمودند: اگر شما اطاعت خدا را نكنيد درحقيقت معصيت كرده‌ايد.
    وسائل ج14 باب 3 حديث2

    *امام صادق (ع): از ما نيست كسي كه به رجعت ما معتقد نباشد و متعه را حلال نداند.
    فروغ كافي ص7

    *حميري به امام زمان حضرت مهدي (عج) نوشت و از آن حضرت سوال كرد: مردي كه شيعه است و متعه را حلال مي‌داند و اعتقاد رجعت دارد همسري دارد. همسري خوب كه در تمام كارها او را كمك كار است و لذا با او عهد كرده است كه هرگز بر او همسر ديگري نگيرد و ازدواج موقت نكند و خلاصه با وجود او كس ديگر را نخواهد و به اين عهد نوزده سال پاي‌بند است و به عهد و قولش عمل كرده است و چه بسا مسافرت رفته و مدت زيادي دور از منزل خود بوده است و به قول خود پاي بند مانده و تعه نگرفتهاست و مشغوليت بهبرادران، اولاد، خدمه، كارگزاران و اطرافيان هيچ فرصتي به او نداده تا به فكر متعه بيفتد. متعه را حرام نمي داند بلكه متدين به آن است؛ ولي چون همسر خود را مِي‌خواهد و دوستش دارد براي حفظ او و خودش متعه نمي‌گيرد و اين ارزش را دوست دارد.
    آيا او براي ترك متعه گناه كرده است؟ از طرف حضرت جواب رسيد: براي اين كه قسم به معصيت خدا خورده است لازم است خدا را اطاعت كند و يك دفعه هم شده متعه بگيرد.
    بحار ج100ص298/كتاب متعه شيخ مفيد ص48

    *امام صادق (ع): خداي تعالي شراب و هر مسكر را بر شيعه حرام كرده است و در عوض بهايشان متعه را داد.
    *امام صادق‌(ع): هر كس كه ازدواج موقت كند و بعد غسل كند. از هر قطره‌اي كه از آب غسل مي‌چكد خداوند هفتاد ملك را خلق نمايد كه تا روز قيامت براي او طلب آمرزش و بخشش نمايد كه تا روز قيامت براي او طلب آمرزش و بخشش نمايند و تا روز قيامت بر كسي كه از اين عمل دوري كند لعنت مي‌فرستند.
    وسائل الشيعه ج14 ص444-447
    *از امام صادق (ع): نقل شده كه زن نود و نه بار بيشتر از مرد لذت و شهوت را احساس مي‌كند ولي خداوند او را به رشته حيا مقيد كرده است.
    كتاب آشتي ازدواج ص90
    *عيسي بن يزيد مي‌گويد: به امام باقر (ع) نوشتم كه زني در منزل مردي خدمت مي‌كند مرد دوست ندارد به نامحرم نگاه كند و لذا از او تقاضا كرد كه به عقد موقت او در بيايد و زن به شرطي كه با او همخوابه نشود قبول مي‌كند. آيا اينگونه شرط درست است؛ حضرت در جواب او نوشتند: عيبي ندارد شرط درست است زيرا صيغه عقد، ازدواج موقت است (اين شرط در عقد دائم صحيح نيست)
    كتاب متعه شيخ مفيد حديث35
    *رسول خدا (ص): هر كه راضي به متعه شدن دختر و خواهر و مادر و عمه و خاله و خويشان خودش نشود نمي‌رسد به او شفاعت من.

    *رسول خدا (ص): هر كه از دنيا برود و متعه نكند بدمنظر و بدهيبت باشد مانند كسي كه بيني او را بريده باشند.

    در كمتاب مجمع البحرين اين عباس روايت كرده است: نيست متعه مگر رحتمي كه خداوند آن رحمت كند امت محمد (ص) پس اگر عمر آنرا نهي نكرده بود هيچ كس زنا نمي كرد مگر شقي و بدبخت.

    *بكر بن حمد مي‌گويد از امام صادق (ص) در مورد متعه سوال كردم فرمود: من دوست ندارم مرد مسلماني را كه از دنيا خارج مي‌شود و يكي از سنت‌هاي پيامبر را انجام ندهد.
    من لايضر ج3

    + اكبر 

    حالا اگر ما بخواهيم‌ اين‌ تناظر را کمي‌نزديک‌تر بکنيم‌، و بيان‌ ريتم‌، يک‌ بيان‌ تصويري‌ باشد، تصويرها هم‌ با کلمه‌ها گفته‌ بشوند وکلمه‌ها هم‌ خودشان‌ مبين‌ ضرب‌ باشند، آن‌ وقت‌ مي‌گوييم‌ که‌ در اينجا ديگر ضرب‌ نيست‌ که‌مبين‌ احساس‌ها و انديشه‌هاست‌، بلکه‌ اين‌ تصويرها و گزاره‌ها هستند که‌ مبين‌ ضرب‌ آهنگ‌هستند و شعر اين‌ است‌، شعر مشاهده‌ حرکت‌ است‌ از ضرب‌ آهنگ‌ به‌ معنا، همچنان‌ که‌ رقص‌مشاهده‌ حرکت‌ است‌ از ضرب‌ آهنگ‌ به‌ فرديت‌ و ذهنيت‌، در شعر و سماع‌ مولوي‌ اين‌ دو ازهم‌ جدايي‌ ناپذيرند، همچنانکه‌ در زندگي‌ او جدايي‌ناپذير بوده‌ است‌. در جايي‌ نوشته‌اندکه‌ مولوي‌ چرخ‌ زدن‌ را از شمس‌ ياد گرفت‌، مولوي‌ در سماع‌ چرخ‌ نمي‌زد چرخ‌ زدن‌ را ازشمس‌ ياد گرفت‌. همه‌ آن‌ حرفهايي‌ را که‌ زدم‌ در اين‌ غزل‌ متجلي شده‌اند. اين‌ غزل‌ مولوي‌در واقع‌ يک‌ نوع‌ بيان‌ چيزهايي‌ است‌ که‌ من‌ با پرحرفي‌ بيان‌ کردم‌:

    چون‌ خيال‌ تو درآيد به‌ دلم‌ رقص‌ کنان‌
    چه‌ خيالات‌ دگر مست‌ درآيد به‌ ميان‌

    گرد برگرد خيالش‌ همه‌ در رقص‌ شوند
    و آن‌ خيال‌ چو مه‌ تو به‌ ميان‌ چرخ‌ زنان‌

    هر خيالي‌ که‌ در آن‌ دَم‌ به‌ تو آسيب‌ زند
    همچو آيينه‌ زخورشيد برآرد لمعان

    سخنم‌ مست‌ شود از صفتي‌ و صد بار
    از زبانم‌ به‌ دلم‌ آيد و از دل‌ به‌ زبان‌

    سخنم‌ مست‌ ودلم‌ مست‌ و خيالات‌ تو مست‌
    همه‌ بر همدگر افتاده‌ و بر هم‌ نگران‌

    * اين متن بخشي از مقاله «سماع غزل مولوي» است که توسط دکتر ضياء موّحد در «همايش آموزه‌هاي مولانا براي انسان معاصر» ارائه شده است. متن کامل مقاله را از اينجا دريافت کنيد.

    + اكبر 

    غزلهاي‌ مولوي‌، يک مثل‌ مجلس‌ سماع‌ است‌ که‌ کلمه‌ها و بيت‌ها و تصويرها عناصر حاضر در اين‌مجلسند، براي‌ اينکه‌ اين‌ مسأله‌ را کمي‌ روشن‌ بکنم‌ مثالي‌ مي‌زنم‌، فرض‌ کنيد که‌ وارد يک‌مجلس‌ سماع‌ شديد، حالا مي‌شود گفت‌ رقص‌ ولي‌ من‌ مي‌گويم‌ سماع‌ براي‌ اينکه‌ در واقع‌،مورد، مورد سماع‌ است‌ ولي‌ شما به‌ جاي‌ سماع‌ مي‌توانيد رقص‌ بگوييد. در مجلس‌ سماع‌ که وارد مي‌شويد يک‌ ضرب‌آهنگ‌ مي‌شنويد و فراموش‌ نکنيد که‌ همه‌ با يک‌ ضرب‌ آهنگ‌درحرکتند، امّا جالب‌ اين‌ است‌، که‌ هر کدام‌ به‌ اين‌ ضرب‌ آهنگ‌ به‌ شکل‌ حرکت‌ِ خودشان‌جواب‌ مي‌دهند. يعني‌ با ضرب‌ آهنگ‌ در يک‌ مجلس‌ سماع‌ به‌ تعداد کساني‌ که‌ در آن‌مجلس‌ سماع‌ هستند، فرديت‌ هست‌، هويت‌ هست‌.

    گاهي‌ افراد همديگر را هم‌ نگاه‌ مي‌کنند،سماع‌ هم‌ ديگر را هم‌ مي‌پايند، امّا گاهي‌ هم‌ نگاه‌ نمي‌کنند. گاهي‌ هم‌ تنها با خود در رقص‌هستند، توجّه‌ کنيد در اشعار مولانا هم در غزلياتي‌ ابيات‌ توجه به هم دارند، به‌ هم‌ نگاه‌مي‌کنند. و در غزلياتي‌ ابيات‌ منفرداً روي‌ پاي‌ خودشان‌ ايستاده‌اند، مي‌شود ابيات‌ را از غزل‌ بيرون‌ آورد بدون‌ اينکه‌ به‌ غزل‌ لطمه‌اي‌ وارد بشود امّا در اينجا يک‌پارادوکسي‌ هم‌ هست‌. پارادوکس‌ اين‌ است‌ که‌ کساني‌ که‌ در رقص‌ هستند آيا گيرنده‌ ضرب‌آهنگ‌ هستند يا دهنده‌ ضرب‌ آهنگ‌؟ گيرندگي‌ در آنجا زيادتر است‌ يا دهندگي؟‌ ممکن‌ است‌در اول‌ اينطور باشد که‌ همه‌ يک‌ ضرب‌ آهنگ‌ را شنيده باشند و همه‌ به‌ يک‌ ضرب‌ آهنگ‌ به‌ رقص‌آمده باشند، امّا از جايي‌ تفکيک‌ بين‌ اين‌ دو غيرممکن‌ است‌، دهنده‌ همان‌ گيرنده‌ است‌، گيرنده‌همان‌ دهنده‌ است‌، اين را مولوي در شعر چنين بيان مي‌کند:
    تو مپندار که من شعر به خود مي‌گويم
    تا که هشيارم و بيدار يکي دم نزنم

    اين آنجايي‌ است‌ که‌ رقص‌، ضرب‌آهنگ‌ و ريتم‌، تمام‌ اينها در يک‌ کل‌ با هم‌ ترکيب‌ مي‌شوند. از طرف‌ ديگر توجّه‌ کنيد که‌در اينجا جاي‌ قيل و قال نيست‌ در مجلس‌ سماع‌ جاي‌ اين‌ نيست‌ که‌ ما راجع‌ به‌ سماع‌ بحث‌ بکنيم‌،اگر در مجلس‌ سماع‌ خواستيد راجع‌ به‌ سماع‌ يا رقص‌ بحث‌ بکنيد در واقع‌ از آن‌ خارج‌ شده‌ايد. در جائي‌ بايد بحث‌ کرد که‌ مسأله‌ شرکت‌ کردن‌ در سماع‌ در کار نباشد همه‌ کساني‌ که‌ در سماع‌ شرک‌ کردند مي‌دانند که‌، رقص‌ آنان‌ به‌ يک‌ ضرب‌ آهنگ‌ است‌ امّا به‌ شرطي‌ که‌ درباره‌اين‌ موضوع‌ جدّي‌ فکر نکنند، خاصيت‌ ديگر ضرب‌ آهنگ‌ اين‌ است‌ که‌ در زمان‌ جريان‌ داردشعر را هم‌ ما در زمان‌ مي‌خوانيم‌، موسيقي‌ را هم‌ در زمان‌ مي‌شنويم‌، سماع‌ هم‌ در زمان‌ شنيده‌مي‌شود، و جالب‌ اين‌ است‌ که‌ در پشت‌ اين‌ صدا سکوني‌ هم‌ هست‌ و آن‌ خود ضرب‌ آهنگ‌است‌.

    براي‌ اينکه‌ آن‌ ضرب‌ آهنگ‌ تکرار مي‌شود هر ضربي‌ که‌ دائماً تکرار بشود تنوع‌ خودش‌را از دست‌ مي‌دهد. اما ضمير آن را به‌ خاطر‌ مي‌آورد، در پشت‌ ضمير يک‌ حالت‌ سکون‌ ايجاد مي‌شود، ولي‌ اين‌ سکون‌ با حرکت‌ِ کساني‌ که‌ در سماع‌ شرکت‌ کردند جبران‌ مي‌شود. نکته‌جالب‌ِ ديگري‌ که‌ هست‌ اين‌ است‌ که‌ مي‌توان‌ گفت‌ هر کسي‌ خودش‌ را با سماع‌ بيان‌ مي‌کند.ولي‌ جور ديگر هم‌ مي‌توانيم‌ بگوييم‌. مي‌توانيم‌ بگوييم‌ اين‌ سماع‌، اين‌ موسيقي‌ است‌ که‌خودش‌ را از طريق‌ افراد بيان‌ مي‌کند و اين‌ نکته‌ ظريف‌تري‌ است‌. از همه‌ آن‌ نکات‌ ظريف‌ترهمين‌ است‌. آيا اين‌ من‌ هستم‌ که‌ دارم‌ شعر مي‌گويم‌ يا شعر است‌ که‌ مرا مي‌گويد. آيا من‌ هستم‌که‌ سماع‌ مي‌کنم‌ يا سماع‌ است‌ که‌ مرا در رقص‌ آورده‌.

    + اكبر 
    دکتر ضياء موّحد: در شعر مولوي‌ به‌ خصوص‌ در غزل‌هايش‌ ضرب‌آهنگ‌ و شعر و سماع‌ از هم‌ قابل‌ تفکيک‌ نيستند. در واقع‌ مي‌خواهم‌ بگويم‌ غزلهاي‌ مولوي‌ هر کدامش‌ يک‌ مجلس سماع‌ است‌ و اصلاً مثل‌اينکه‌ براي‌ مجالس‌ سماع‌ سروده‌ شده‌ باشد، امّا ببينيم چه‌ نوع‌ تناظري‌ مي‌شود بين‌ اين‌ها برقرار کرد.

    دکتر ضياء موّحد

    در اينجا مي‌خواهم مختصري به مسأله ريتم، سماع و شعر بپردازم و راجع‌ به‌ روابط‌ اينها نکاتي‌ عرض‌ کنم‌ و در کوتاه‌ترين‌ مدّت‌ هم‌ صحبت ‌خود را تمام‌ بکنم‌.
    معمولاً ريتم‌ را به‌ چند دسته‌ تقسيم‌ مي‌کنند، ريتم‌هاي‌ ساده‌،‌ ريتم‌هاي‌ مرکب‌ و پيچيده‌ که‌ عناصري‌ دارد و اجزايي‌ و ديگر ريتم‌هاي‌ نامنظّم‌ که‌ به‌ظاهر نامنظّم‌ است‌ امّا در بستر منظمي از ريتم‌ها قرار مي‌گيرد، از شعر مثال‌ اگر بخواهم‌ بزنم‌، ريتم‌ ساده‌هاي‌ ريتم‌ شعرهاي‌ متفّق‌ ارکان‌ است‌ مثل فعولن‌، فعولن‌، فعولن‌ و حتي‌ کمتر از اين‌، ريتمي‌ که‌ مرتب‌ تکرار مي‌شود، ريتم‌هاي‌ مرکب‌ وپيچيده‌ مختلف‌ ارکان‌ هستند مانند به‌ خصوص‌ اوزان‌ِ نيمايي‌ که‌ امکان‌ امتداد مصراع‌ها زيادتراست‌ و امّا آن‌ ريتم‌ نوع‌ سوم‌، ريتم‌ نامنظمي‌ که‌ بر بستر يک‌ وزن‌ منظم‌ حرکت مي‌کند. نمونه‌اش‌ رامي‌شود در بسياري‌ از شعرهاي‌ بلند فروغ‌ فرخزاد ديد که‌ از وزن‌ اصلي‌ انحراف‌ پيدا مي‌کند.يک‌ نوع‌ عدم‌ توازني‌ با ارکان‌ ديگر پيدا مي‌شود، در هر صورت‌ نوع‌ سوم‌ در شعر ما به‌ وفورديده‌ مي‌شود. عين‌ همين‌ها در موسيقي‌ هم هست‌ و عين‌ همين‌ها در رقص‌ و سماع‌ هم‌ هست‌.

    درشعر مولوي‌ به‌ خصوص‌ در غزل‌هايش‌ ضرب‌آهنگ‌ و شعر و سماع‌ از هم‌ قابل‌ تفکيک‌ نيستند. در واقع‌ مي‌خواهم‌ بگويم‌ غزلهاي‌ مولوي‌ هر کدامش‌ يک‌ مجلس سماع‌ است‌ و اصلاً مثل‌اينکه‌ براي‌ مجالس‌ سماع‌ سروده‌ شده‌ باشد، امّا ببينيم چه‌ نوع‌ تناظري‌ مي‌شود بين‌ اين‌ها برقرار کرد. مسأله‌ سماع‌ را مي‌دانيد که‌ در بين‌ عرفا چقدر ارج‌ و قرب‌دارد، غزالي‌ِ با آن‌ خشکي‌ و عبوسي‌ وقتي‌ که‌ به‌ سماع‌ مي‌رسد در احياء علوم‌ دين‌، حرفهاي‌ جالبي‌ مي‌زند و در جايي مي‌گويد: «و هر که سماع او را نجنباند ناقص باشد و از اعتدال مايل، و از روحانيت دور و در کثافت و درشتي طبع زيادت از آن اشتران و مرغان بود بلکه از ديگر ستوران، چه آن همه از نغمه مرغان متأثر شوند و براي آن مرغان بر سر داوود – عليه السلام – براي شنيدن آواز او بايستادندي»
    (احياء علوم الدين، ربع عادات، ص 596)

    يا سعدي‌ در بوستان‌ در باب‌ عشق‌ و جواني‌مي‌گويد:

    مگويم‌ سماع‌اي‌ برادر که‌ چيست‌
    مگر مستمع‌ را بدانم‌ که‌ کيست‌


    گر از برج‌ِ معني‌ پَرد طير او
    فرشته‌ فرو ماند از سير او


    جهان‌ پر سماع‌ است‌ و مستي‌ و شور
    وليکن‌ چه‌ بيند در آينه‌ کور

    چو شوريدگان‌ مي‌پرستي‌ کنند
    به‌ آواز دولاب مستي‌ کنند

    + محمود 

    تو را با نبرد دليران چکار؟ ... ،

    مايه عبرت

    اين ملاجوادمحرابي آن قدر به بيچارگي افتاده که بايد در سنگر واخورده ها و وامانده هاي رسوايي مثل درويش نامهربان دنبال سرپناه بگردد
    آن اشخاصي که نامشان را فهرست کرديم همه در ماجراي بروجرد دست داشتند. اينها پيش از حمله , در وبلاگ ورشکسته "شکارچي صوفيان" نوشته بودند
    .
    http://anti121.blogfa.com/
    چه خوب شد كه هويت ضد ديني و انگليسي و منافقانه دراويش هويدا شد، مانند گندابي كه در اثر ريزش باران لطيف بوي تعفن آن همه را مي آزارد. اي سربازان امام زمان اي طلاب بدعت ستيز براي محو تفكر منافقانه دراويش به پيش رويد كه ما مردم بزرگ بروجرد هم در كنار شما ايستاده ايم و شما را ياري مي كنيم ……….ننگ بر منافقان دين گريز و مخالف اهل البيت .تا محو كامل تفكر دراويش يك يا علي باقيست…)
    نوشته شده توسط دکتر گوگوري مگوري در ساعت 0:7
    شنبه چهاردهم مهر

    حالا اسم همان طلاب بدعت ساز درآمده و لرزه برجانشان انداخته. اين درويش نامهربان که منافقي دو رو و جاعلي
    بسيار ناشي بود و هست حالا به ميدان آمده
    .
    اما پيام ما به ملاجواد محرابي

    ملاجواد ، ما روي قرار خودمان امروز رفتيم به دادگاه و در انتظار قدوم نحس شما و گرگهاي گروهان گرگهاي بروجردي لحظه شماري کرديم. اما شما بيچاره ها نيامديد. وعده ما با شما روز جمعه در بلوار ارم بعد از نماز جمعه. نامرد کسي که نيايد
    زيرپتو جاي رجز خواني نيست
    Posted
    + محمود 

    چند نکته اي که براي انتشار فرستاده اند
    تئوري هدايت امام زمان
    از کشفيات خود رهبر است

    اين چند نکته را مي توانيد منتشر کنيد:

    آقاي خامنه اي در توهم رهبري جهان غرق شده است. خودش را منزوي کرده و يا او را منزوي کرده اند. باور کنيد که از اوضاع مردم و مملکت بي خبر است، مخصوصا با اين سفرهاي جديدي که سپاه و دست هاي پنهان داخل بيت رهبري برايش ترتيب ميدهند، بکلي بيگانه با واقعيات جامعه شده است.

    هاشمي رفسنجاني دراين هفته ها يگانه پاسخي که به مراجعه کنندگان آشنا و ابراز نگراني آنها ميدهد اينست: من خسته شده ام.

    به او، يا از روي تعارف و يا باور گفته اند شما مرد بحران هستيد. لابد منتظريد اوضاع بحراني تر شود. او گفته: آب چند متر از روي سر همه ما گذشته و شما تازه از بحران حرف مي زنيد؟

    خيلي از روحانيون بشدت نگران اند. در بسته ترين محافل خودشان مي گويند: ما تعجب مي کنيم که چرا مردم نمي ريزند توي خيابان و همه ما را نمي کشند؟

    درباره رفرم و اصلاحات در همين محافل بحث شده است. با صراحت گفته اند: جان مردم به لبشان رسيده، هيچ کس و هيچ چيز را ديگر مردم قبول ندارد. کار از رفرم و اين حرف ها گذشته، مردم اصلا به کسي اميد ندارند.

    آن اظهارات امام زماني تعجب آوري را که احمدي نژاد هر چند وقت يکبار مطرح مي کند، در واقع حرف و نظر خود خامنه ايست. واقعا او در اين توهم غرق شده که امام زمان هدايتش مي کند. اين را در محافل فرماندهان عالي سپاه بارها گفته و آنها هم در سخنراني هاي خودشان گهگاه به نوعي طرح مي کنند. در همين محافل حرف هائي زده مي شود که شما بعضي وقت ها در سخنراني فرماندهان سپاه مي توانيد بشنويد. مثلا فرمانده کل سپاه واقعا دچار اين توهم شده که فرمانده سپاه اسلام است و براي امام زمان آماده فتح جهان است.

    + محمود 
    چند نکته اي که براي انتشار فرستاده اند
    تئوري هدايت امام زمان
    از کشفيات خود رهبر است

    اين چند نکته را مي توانيد منتشر کنيد:

    آقاي خامنه اي در توهم رهبري جهان غرق شده است. خودش را منزوي کرده و يا او را منزوي کرده اند. باور کنيد که از اوضاع مردم و مملکت بي خبر است، مخصوصا با اين سفرهاي جديدي که سپاه و دست هاي پنهان داخل بيت رهبري برايش ترتيب ميدهند، بکلي بيگانه با واقعيات جامعه شده است.

    هاشمي رفسنجاني دراين هفته ها يگانه پاسخي که به مراجعه کنندگان آشنا و ابراز نگراني آنها ميدهد اينست: من خسته شده ام.

    به او، يا از روي تعارف و يا باور گفته اند شما مرد بحران هستيد. لابد منتظريد اوضاع بحراني تر شود. او گفته: آب چند متر از روي سر همه ما گذشته و شما تازه از بحران حرف مي زنيد؟

    خيلي از روحانيون بشدت نگران اند. در بسته ترين محافل خودشان مي گويند: ما تعجب مي کنيم که چرا مردم نمي ريزند توي خيابان و همه ما را نمي کشند؟

    درباره رفرم و اصلاحات در همين محافل بحث شده است. با صراحت گفته اند: جان مردم به لبشان رسيده، هيچ کس و هيچ چيز را ديگر مردم قبول ندارد. کار از رفرم و اين حرف ها گذشته، مردم اصلا به کسي اميد ندارند.

    آن اظهارات امام زماني تعجب آوري را که احمدي نژاد هر چند وقت يکبار مطرح مي کند، در واقع حرف و نظر خود خامنه ايست. واقعا او در اين توهم غرق شده که امام زمان هدايتش مي کند. اين را در محافل فرماندهان عالي سپاه بارها گفته و آنها هم در سخنراني هاي خودشان گهگاه به نوعي طرح مي کنند. در همين محافل حرف هائي زده مي شود که شما بعضي وقت ها در سخنراني فرماندهان سپاه مي توانيد بشنويد. مثلا فرمانده کل سپاه واقعا دچار اين توهم شده که فرمانده سپاه اسلام است و براي امام زمان آماده فتح جهان است.

       1   2      >